maanantai 24. lokakuuta 2011

The Vampire Diaries: The Awakening

The Vampire Diaries is book series written by L.J. Smith and The Awakening is the first book of the series. Originally the series was a trilogy and the first book was published in 1991, but later, Smith wrote one book more.The first book of the spin-off trilogy (The Vampire Diaries: The Return: Nightfall) was published in 2009.

Vampyyripäiväkirjat on yhdysvaltalaisen L.J. Smithin kirjoittama kirjasarja ja The Awakening on kirjasarjan ensimmäinen kirja. Alkuperäisesti sarja oli trilogia ja ensimmäinen kirja julkaistiin 1991, mutta myöhemmin Smith kirjoitti yhden kirjan lisää. 2009 Smith julkaisi ensimmäisen kirjan uudesta spin-off trilogiasta.




 The book is located in the fictitious town called Fell's Church. The main character are Elena Gilbert and Stefan Salvatore. Elena is the queen of the Robert E. Lee High School and outside she seems strong, self-confident and cold. She seems like a girl who always gets whatever she wants, but inside, Elena is empty. She doesn't feel that she belongs to her school, to her family or to her hometown and she is also kind of insecure. And when Stefan, who is a vampire, arrives at the school, Elena decides that she has to get him and finally she gets Stefan. When they kiss for the first time, Elena feels that she has finally found the place where she belongs. Elena's American Dream is to find a place which she belongs, and to find someone with she feels that she can be truly herself and feel that she is safe.

Kirja sijoittuu Yhdysvalloissa sijaitsevaan fiktiiviseen Fell's Churchin kaupunkiin. Kirjan päähenkilöt ovat Elena Gilbert ja Stefan Salvatore. Elena on Robert E. Lee high schoolin kiistaton kuningatar ja ulkoisesti hän vaikuttaa vahvalta, itsevarmalta ja kylmältä. Tytöltä, joka saa aina tahtomansa, mutta sisältä Elena on tyhjä. Hän ei tunne kuuluvansa minnekään ja hän on tavallaan epävarma. Ja kun Stefan, joka on vampyyri, saapuu kouluun Elena päättää saada hänet ja lopulta hän saakin Stefanin. Kun he suutelevat ensimmäisen kerran, Elena tuntee löytäneensä paikan johon hän kuuluu. Joten Elenan American Dream on löytää paikka johon hän kuuluu ja löytää joku jonka kanssa hän voi olla omaitsensä ja tuntee olonsa varmaksi ja turvatuksi.

Many people condemn Stefan, especially the boys, but Tyler Smallwood is the worst. He hates Stefan and at the first day at the school he and his buddies bully Stefan without any reason and Stefan feels that they have the right to do it, because he is new and he is a vampire. After the Homecoming dance Stefan fights with Tyler and beats him quite well, Tyler hates Stefan even more and wants pay back to him. When a murder happens in Fell's Church, Tyler immediately accuses Stefan and gets all the other Robert E. Lee students to blame Stefan also. Of course Elena, Matt and Elena's friends are on Stefan's side.

Monet ihmiset tuomitsevat Stefanin, erityisesti pojat, mutta Tyler on pahin. Hän inhoaa Stefania ja heti ensimmäisenä päivänä hän ja hänen kaverinsa "kiusaavat" Stefania syyttä, mutta Stefan tuntee, että heillä on oikeus tehdä se, koska hän on uusi ja hän on vampyyri. Ja kun homecoming tanssien jälkeen Stefan tappelee Tylerin kanssa ja leipoo tätä oikein kunnolla, Tyler vihaa Stefania vielä enemmän ja haluaa kostaa tälle ja kun Fell's Churchissä tapahtuu murha, Tyler syyttää välittömästi Stefania ja saa kaikki muut puolellensa Elenaa, Mattia ja Elenan ystäviä lukuunottamatta ja sama meno jatkuu muissa sarjan kirjoissa.
 

SEURAAVA POSTAUS

okeii seuraava postaus tulee olemaan kun kirjaraportti englantiin, joten sen voitte skippaa ihan rauhassa...

torstai 20. lokakuuta 2011

San Francisco trip

 Moi!

Heti alkuun varotus että tää postaus on sitten kunnon kuvaoksennus San Franciscon matkasta.

Matka kohti San Franciscoo alko torstaina (6pv.) ja me siis ajettiin sinne. Matka oli sellaset kevyet 10h, mutta ainakin se auto jolla matkattiin oli tosi iso... Vähä toisenlainen meininki ku sillo ku ollaan menty Suomes Lappiin meiän Volvolla (istumapaikkoja 5 ja 5 ihmistä) parhaimmillaan 11h ja nyt autos oli paikkoja 8 hengelle ja meit oli 5... Matkassa olin siis mun Rotary klubin counselorin ja hänen perheen kanssa. Meil ei ollu kouluu torstaina eikä perjantaina, ja mun counselorin siskolla oli synttärit lauantaina, joten toi loistava ajankohta lähtee San Franciscoon...


Me ajettiin eka Oregoniin ja sitten Nevadaan...



ja lopulta Kaliforniaan...


JA ENSIMMÄISET JUTUT MITKÄ NÄIN OLI VUORET, HAVUPUUT JA LUMI!! missä on aurinko, palmut, rannat yms??!!




AM I IN CALIFORNIA OR IN LAPLAND??!!

Torstai illalla saavuttiin sitten San Franciscoon tai no Oaklandiin ja yövyttiin mun counselorin vanhempien luona...

Perjantaina lähettiin sitten aamupalan jälkeen kohti ihan San Franciscoa...




ja ajettiin satamaan tai miks sitä nyt haluu sit kutsuu ja pöyrittiin vähä aikaa Pier 39...







ja otettiin lautta Alcatraz-saarelle!! Siellä on siis se kuuluisa vanha vankila!








Perjantai oli täydellinen päivä mennä tonne, koska a) sää oli aivan mahtava (vaikkakin pikkasen viilee kylläkin) b) saarel ei ollu ihan hirveesti ihmisii c) launataina ja sunnuntaina oli ilmailunäytös ja ne koneet harjotteli koko sen ajan ku me oltiin satamas ja saarel ja ne lens Alcatrazin yli ihan nonstoppina!












Me kierrettiin tollanen audio tour tuolla. Saatiin siis kuulokkeet ja niistä tuli ohjeet minne mennä seuraavaks ja samal ne kerto Alcatrazin historiasta.

No Finnish?!












En tiiä kauan me oikeen oltiin tuol saarel, mutta kun lähettiin sieltä me ajaltiin vähä aikaa vaan ympäriinsä ja päädyttiin sitten Chinatowniin... Mulle sieltä tarttu mukaan kaks hupparii ja pinssi mun Rotary-takkiin...



Chinatownin jälkeen ajeltiin vähä lisää ja päädyttiin sitten rannalle. Täs vaihees mä viimein uskoin et oon Kalifornias.






Lauantaina meiän plääni oli mennä SF:ään shoppailee mut päädyttiin sitten menee vaan nopeesti läheseen kauppakeskukseen ja voi herranen aika millanen kiljumiskohtaus mulle tuli ku näin et siel on H&M!!! VOI CHIISUS!! No mut kaiken kaikkiaan oltiin ehkä tunti siel ja sit käytiin syömäs ja pakkaamas kamat "himas" ja lähettiin ajaa kohti San Carloa, jossa siis mun counselorin siskon synttärit pidettiin. Plääni oli mennä eka auttaa järjestelee juhlapaikkaa ja ajaa sit C:n siskon talolle vaihtaa vaatteet ja laittaa hiukset yms. mutta päädyttiinki sit olemaan perunapyssysotaa parkkipaikalla ja vaihtamaan vaatttet hotellissa...


Potato gun! Only in Idaho!



Juhlat oli ihan kivat, mitä nyt ehkä pikkasen tylsät ja mut ainakin tapasin ihan kiitettävästi uusia ihmisii ja yks nainen lupas majottaa mut San Franciscon jos oon joskus menos sinne viel...

Sunnuntai aamuna me pakattiin kamat autoon ja lähettiin ajamaan kohti Idahoo.


Villikalkkuna!! Kiitospäivänä treffit tiedos, turkey!

Kalifornia:



Nevada



Matkalla pysähdyttiin Renos syömäs.
 
Oregon






Idaho... Mä huomasin tavallaan yllätyksekseni, et mulla oli koti-ikävä Boiseen. Your home is where your heart is <3



Että sellanen matka tuli tehtyy pari viikkoo sitten. Kaiken kaikkiaan oli tosi kiva trippi, mitä nyt pikkasen oli kiire koko ajan, mutta kannattaa oikeesti olla hyvis väleis Rotareitten kaa!

Henna